fbpx

MONTAJ

Su Deposu Tamiri | Su Deposu Temizliği | Ankara Su Deposu Tamiri

Modüler Su Deposu Montajı & Montaj Öncesi Alınması Gereken Önlemler&Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Modüler su depoları, plakaları fabrikada üretildikten sonra, parçalar şeklinde montaj mahaline taşınarak burada monte edilebilen montajı pratik ve kullanışlı bir depo şeklidir. Her bir parçası bir insanın rahatlıkla taşıyabileceği ebatlar da ve en dar mahallerden kolayca geçebilecek büyüklüktedir. Modüler su depolarının montaj aşaması en önemli aşamadır. Zira montaj aşamasında yapılacak olan hatalar su deposunun onarılamayacak derecede zarar görmesine sebebiyet verebilmektedir.

Videoda Hatalı montaj nedeniyle ağır hasarlı olacak şekilde zarar gören su deposunu görmektesiniz.

İzlediğiniz videoda hatalı montaj nedeniyle depo içinde bulunan gergiler, gergi kolları kopmuş, depo tavanı çökmüş, paneller basınç nedeniyle zarar görmüştür. Bu durumda depo maliyetinin üçte biri oranında tamir maliyeti ortaya çıkmış ve müşteri maddi zarara uğramıştır.

Depo montajı mutlaka işinin ehli ve en az 4 yıl montaj tecrübesi olan çalışanlar tarafından yapılmalıdır. DEPOTEK olarak en az tecrübesi olan personelimiz 10 yıllıktır. Asla hatalı montaj söz konusu olmaz.

Montajdan önce hem depo firması hem de satın alan müşteri tarafından yapılması gereken ön hazırlıklar vardır. Bunlara riayet edilmesi sağlıklı bir montaj ve montaj sonrası bakım onarım çalışmaları için olmazsa olmaz hususlardır.

Bunlardan en önemlisi depo tabanının hazırlanmasıdır. Eğer depo beton bir zemin üzerine yapılacaksa atılacak beton sağlam olmalıdır. Çünkü depo içerisine su konulduktan sonra depo ağırlığı haliyle artacaktır. 100 tonluk su deposu kendi ağırlığı ile birlikte zemine 100 tondan daha fazla bir basınç yapacaktır. Alt zeminin sağlam olmaması hem mal hem can kaybına sebebiyet vererek telefisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir. Beton zemin üzerine mutlaka plastik kaide konulmalı deponun beton ile doğrudan teması engellenmelidir. Aksi halde betonla temas eden depo tabanında zamanla delinmeler olacak ve depo zarar görecektir. Alınacak bu basit tedbirler depo ömrünü iki-üç katına kadar arttırarak maliyetlerin düşmesine katkıda bulunacaktır.

modüler depo montajında plastik kaide kullanımı
Beton Zemin Üzerine Plastik Kaide Uygulaması-Resimde doğru yapılmış bir depo tabanı hazırlığını görebilirsiniz.
modüler sistem su depolarının kurulum aşamaları

Depo montajı öncelikle taban saclarının birleştirilmesi ile başlar. Saclar arasına suyun sızmasını önleyen insan sağlığına zararlı olmayan epidiem kauçuk contalar yerleştirilir ve depo sacı ile aynı malzemeden olan çelik civalatar ile sıkıştırılır. Taban sacların montajının tamamlanmasından sonra yan panellerin yerleştirilmesi işlemine başlanır. Her panelin etrafına epidiem contalar yerleştirilir. Panel köşelerine epidiem conta malzemesi ile aynı malzemeden yapılmış olan yıldız conta yerleştirme işlemi gerçekleştirilir. Bu contaların yerleştirilmesi ve civataların sıkılması esnasında kaymamasına, depo içine kaçmamasına dikkat edilmelidir. Contaların yerleştirilme işlemi titizlikle yapılmalıdır. Aksi halde suyun doldurulması ile birlikte sızıntılar başgösterecektir.

Önemli Not: Montaj için gelen ekiplere depo tabanına yerleştirilecek plastik aksamın bulunup bulunmadığı mutlaka sorulmalı, montaj ekibinin plastik taban malzemelerini yerleştirip yerleştirmediği mutlaka kontrol edilmelidir.

modüler su deposu panellerinin yerleştirilmesi işlemi

Kurulumu yapılacak olan deponun panelleri üst üste yerleştirilir. Montaj alanının uygunluğuna göre depolar 5 kat yüksekliğe kadar yapılabilir. Modüler depoların en önemli özelliği montaj alanındaki her yeri boşluk bırakmayacak şekilde kullanabilme olanağı sağlamasıdır. Bu nedenle depo siparişi verirken en uygun alanı tespit edip en az yer kaplayacak şekilde sipariş vermek gerekir. Bunun depo siparişi verdiğiniz firmadan mutlaka teknik destek almanız gerekir. Üç kat veya dört kat depo kurulumu yapılabilecek bir alanda kat yerine alana yaymak gereksiz yer işgaline sebebiyet verecektir.

paslanmaz çelik su deposu nedir

Montajı tamamlanan deponun üst sacları mutlaka civatalanmalıdır. Bazı montaj ekipleri ekstra civata ve conta kullanmamak için üst sac deliklerine eksik civata takabilmekte ve conta kullanmama yoluna gitmektedir. Üst sacdan su sızıntı ihtimali olmamakla birlikte depo içirisine toz vb. zerreciklerin girmemesi için mutlaka conta kullanılmalıdır. Özellikle içme ve kullanma suyu olarak kullanılacak olan su depolarında bu durum elzemdir. Montaj sonrası tavan sac civata ve contalarının eksiksiz kullanılıp kullanılmadığını mutlaka kontrol ediniz.

Contents