MODÜLER SU DEPOLARININ BAKIMI NASIL YAPILIR?
Modüler Su Depolarında Bakım & Su Deposu Temizliği & Pas Temizliği
Modüler Su Depoları genellikle paslanmaz krom çelik malzemeden üretilirler. Özellikle içme ve kişisel kullanım suyu için tercih edilen depolar bunlardır. Çünkü krom çelik depolar kolay kolay paslanmaz ve en sağlıklı su depolama malzemesidir. Ancak zamanla su şebekesi üzerinden veya depo kapağının açık kalması, deponun bulunduğu ortamın aşırı tozlu olması gibi sebeplerle depo içinde çamur, yosunlaşma, tortulaşma ve bunun sonucunda da kokuşma meydana gelebilir. Bu nedenle su deposu temizliği ihmal edilmemesi gereken önemli bir konudur.
Evinizde kullandığınız mutfak eşyalarınızın temizliği ne kadar önemliyse su deposu temizliği de o kadar önemlidir. Bazı durumlar da paslanmaz çelik malzemeden olsa da deponuzda paslanmalar oluşabilir. Paslanma bilinenin tam tersine depo içerisin de suyun değmediği genellikle tavan sacında ve deponun en üst panellerinde meydana gelir. (Bknz.Paslı Su Depolarının İnsan Sağlığına Zararları Konulu makalem
Bazı durumlarda depolardaki kirlenme öyle durumlara gelir ki; özellikle galvaniz kaplama depolarda deponun malzemesine ve kaplamasına aynı zamanda depo contalarına dahi zarar verebilir. Depo contaları tamamen çürür ve depo su tutmaz.
En tehlikeli durumlardan biride depo içerisine şebeke hattından gelen partiküller ve ağır metallerin depo dibinde birikerek mikrobik ortam yaratmasıdır. Bu durum pis sudan kaynaklanan Hepatit-A, kulak enfeksiyonları, göz enfeksiyonları, dizanteri, tifo vb. birçok hastalığa davetiye çıkarır.
Su Depolarında Neden Bakım Yapılmalıdır.
Modüler su depolarında ister paslanmaz çelik olsun, isterse başka bir malzemeden üretilmiş olsun depo yüzeyine yapışan yabancı malzemeler ve oksitlenmeler zamanında temizlenmezse depo malzemesi ile reaksiyona girer. Eğer deponun kurulu olduğu alan havasız bir yer ise hava sirkülasyonu yoksa paslanmaz çelik depolar dahi paslanabilir. Bu durumda deponun su değmeyen bölümlerinde aşırı bir paslanma meydana gelir ve depo içine bu pas su damlacıkları şeklinde akmayan başlar. Bu da depoladığınız suyu bırakın içmeyi kullanılamaz hale getirir.
Aşağıdaki resimde böyle bir su deposunun paslı ve temizlendikten sonraki halini görüyorsunuz.
Soldaki resimde gördüğünüz şekle gelmiş bir su deposundan su içmeyi veya bu suyu kullanmayı herhalde kimse istemeyecektir. İşte bu noktada siz değerli müşterilerimize sunduğumuz pas temizleme hizmetinden bahsetmek istiyorum. Sağdaki resim soldaki paslı deponun temizlenmiş halidir. Ancak şunu belirtmek isterim ki yapılan pas temizleme işlemi yüzde yüz kalıcı değildir. Aslında bu işlem en azından heryıl düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Eğer su deposu temizliği ni her yıl düzenli olarak yaptırırsanız deponuz her zaman temiz kalır. Su deposu temizliği basite alınmayacak çok ciddi bir konudur. İçmeseniz dahi yemek yapımında, çay vb. sıcak içeceklerin yapımında, sebze meyvelerinizin yıkanmasında kullandığınız suyun paslı, kirli, çamurlu olmamasına bunun için su depolarının tercihen altı ayda bir ya da en az yılda birkez mutlaka temizlenmesi elzemdir. Suyunuz ve deponuz temiz olsun. Saygılarımla…
Contents
depodaki pası temizleme pas temizleme teknikleri su deposu bakımı nasıl yapılır su deposu pas temizliği su deposu tamir ve temizlik su deposu tamiri su deposu temizleme teknikleri su deposu temizleme yolları su deposu temizliği sudeposu nasıl temizlenir sudeposu temizlik temizdeponasıl olur
Bir cevap
Acaba temizlik ve pas temizleme ücretleri ne kadar fiyatı bu fiyat deponun büyüklüğüne göre mı değişir