fbpx

EN İDEAL SU DEPOLAMA SİSTEMİ HANGİSİDİR?

Su Deposu Tamiri | Su Deposu Temizliği | Ankara Su Deposu Tamiri

EN İDEAL SU DEPOLAMA SİSTEMİ HANGİSİDİR?

9 Ağustos 2020 Genel 4
2 tonluk su deposu fiyatı

Binalarda Su Deposu Zorunluluğu Var mı?

Günümüzde suyun depolanması ihtiyaç haline gelmiş, olmazsa olmaz konulardan biri olmuştur. Bu nedenle en ideal su depolama sistemi herkes tarafından araştırılmaktadır. Zira apartman hayatı ve belediye hizmetlerindeki aksaklıklar, özellikle suyun depolanmasını zorunlu hale getirmiştir.

Çok çok eskiden sularımız evlerimizdeki çeşmelerden akmazdı. Belki şehirlerde bu durum böyle değildi ama oralarda da suların kesilmesi gibi durumlar söz konusuydu.

Toki konutları ile birlikte apartman hayatının artması suyun depolama ihtiyacını da ortaya çıkardı. Yürürlüğe giren “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine” göre binalarda su deposu yapılması zorunlu hale geldi.

Binalarda, konutlarda su deposunun büyüklüğü neye göre hesaplanır.

Gökdelen vb. çok yüksek binalarda su deposu bulundurmak zorunludur ve bu deponun kapasitesi 30 m³ den aşağı olamaz. Umumi binalar ve ortak yükseklikte bulunan binalarda ise en düşük su deposu kapasitesi 15 m³ dür. 10 kata kadar olan binalarda 3 m³, üzeri ve diğer binalarda ise 5 m³ den az olamaz. Tabii bu rakamlar yönetmelikle belirlenen en alt sınırlardır. Bununla birlikte mevcut yapının kullanım amacı, ihtiyaç duyulan günlük miktarı, binanın yangınlardan korunması için tercih edilen yangın söndürme sistemi gibi farklı kriterler su depolarının kapasite oranlarını değiştirebilir. Tüm bu kriterler dikkate alınarak hacmi belirlenen su depolarının binalarda bulundurulması zorunludur.

Sanayi üretimi tabiatı gereği sürekli değişir. Her gün farklı buluşlar veya yöntemler üretilir. Eskiden genellikle beton veya demir sac malzemeden kaynakla birleştirilmek suretiyle üretilen su depoları günümüz de tercih edilmemektedir.

En ideal su depolama sistemi nedir.?

Modüler Su Depolama Sistemleri

Modüler su depoları günümüzde ençok tercih edilen su depolama sistemleridir. Depoların yapımında paslanmaz çelik ön planda olmakla birlikte, galvaniz kaplama veya galvaniz sac malzeme kullanımı öne çıkmaktadır. Modüler sistem su depolarında hiçbir kaynak işlemi kullanılmaz. Modüler su depolarının montajı paneller üzerine açılan civata yuvalarına yerleştirilen deponun büyüklüğüne göre binlerce civatanın takılarak sıkılmasıyla gerçekleştirilir. Paneller arasına su sızdırmayı önleyici insan sağlığına zararlı olmayan “EPİDİEM” contalar yerleştirilir. Civataların sıkılması ile birlikte depo kurulumu tamamlanır.

modüler su depoları taban kurulumu

Plastik Kaide Üzerine Su Deposu Taban Sacının Yerleştirilmesi

 

modüler sistem su depolarının kurulum aşamaları

Depo Taban Saclarının Birleştirilmesi

 

Modüler sistem su depolarını ön önemli özelliklerinden biride kapasitesinin çok yüksek seviyelere çıkabilmesidir. Paneller üst üste yerleştirilmek suretiyle çok katlı modüler su depoları üretilebilir. Kurulumun yapıldığı yerin müsait olması durumunda kat sayısı 10 kata kadar çıkabilir. Gerek dikey gerekse yatay alanlarda panel sayısı arttırılarak ister kurulum aşamasın da isterse de kurulumdan sonra ihtiyaç duyulması durumunda depo kapasitesi arttırılabilir.

Modüler sistem su depolarının bir diğer özelliği ise kurulum alanının maksimum düzeyde kullanılabilmesidir. Bu özelliği sayesinde yer ve mekan tasarrufu sağlar. Depolar ister kare, ister dikdörtgen şekilde kurulumun yapılacağı yerin ölçülerine göre üretilir ve gereksiz boşlukların veya kullanılmaya müsait olmayan boşlukların oluşmasının önüne geçilir.

En ideal su depolama sistemleri

paslanmaz çelik su deposu nedir

Montajı Tamamlanmış 4 Tonluk Krom  Çelik Su Deposu



Modüler sistem su depoları paneller halinde üretilir ve bu nedenle nakliye maliyeti düşük olur. Zira taşıma esnasında az yer kaplar.

Modüler sistem su depoları içme suyu, kullanma suyu, yangın söndürme sistemlerini besleme suyu, bağ bahçe tarla sularının depolanması için en ideal su depolama sistemi dir. İçme ve kullanma suyu olarak paslanmaz çelik su depolarının tercih edilmesi en doğru karardır. Çünkü paslanmaz malzemeden üretilen su depoları düzenli bakım ve temizlikleri yapıldığı takdirde korozyon üretmez ve temizliği kolaydır. Bununla birlikte bakımı yapıldığı takdir de tüm modüler sistem su depoları içme suyu dahil her alanda kullanılabilecek en ideal su depolama sistemi dir.

Contents

 

4 cevap

  1. Merhaba, bu bir yorumdur.
    Yorum moderasyonuna başlamak, düzenlemek ve silmek için lütfen yönetim panelindeki yorumlar bölümünü ziyaret edin.
    Yorumcuların avatarları Gravatar üzerinden gelmektedir.

  2. […] En İyi Depo Çeşidi ve En İyi Depo Malzemesi Hangisidir? […]

  3. […] En İyi Depo Çeşidi ve En İyi Depo Malzemesi Hangisidir? […]

  4. […] yalıtım malzemeleri ile yalıtımını yaptırınız. İçme ve kullanma sularında paslanmaz çelik su depolarını tercih […]

Bir Cevap Yazın